Stenåldersdieten, även känd som den paleolitiska dieten härrör från stenåldern och den kost som människor levde på då. Deras matintag bestod till stor del av kött och fisk, bark från rötter, grönsaker, frukt, spannmål och nötter. Forskningar i nutid har visat att människor från denna era inte led av sjukdomar som diabetes, övervikt, hjärtsjukdomar eller cancer utan var snarare en grupp helt friska människor. Många säger att stenåldersdieten är den diet som erbjuder hälsosammast leverne. Forskning menar att de allra flesta av våra nutida sjukdomar härrör till vårt leverne och vad vi äter.

stenåldersdieten

Stenåldersdieten gör gällande att all konsumtion av kolhydrater har en direkt anknytning till ökad trötthet och att det därför sägs att kolhydrater bör ätas som sista mål på kvällen för att hjälpa till att påskynda sovandet. Dieten proklamerar att proteiner och grönsaker bör intas dagtid. Förekomsten av tillsatser och kemiska komponenter i dagens måltider är den främsta anledningen till att människor upplever långsam ämnesomsättning. Skälen är att det hämmar kroppens enzymer och dess funktionalitet. Livsmedel som innehåller kemikalier och andra onaturliga komponenter skall undvikas.

Konsumtionen av livsmedel från djurriket, exempelvis mejeriprodukter och jäst är framstående allergiframkallare i kroppen. Dessa allergier sägs vara huvudorsakerna till utvecklandet av astma, artrit, trötthet, humörsvängningar, huvudvärk och muskelförsvagningar. Dålig nedbrytning av maten som orsakas av denna kost gör att maten inte smälts, vilket orsakar jäsning i matsmältningssystemet och som i långa loppet bidrar till ovanstående symptom.

Stenåldersdieten är komponerad som en väldigt unik diet med livsmedel innehållande låga sockervolymer och protein under dagen och kolhydrater framåt kvällen. Denna kost hjälper en att hålla bort mat som jäser lätt samt livsmedel som har tillsatser och kemikalier. Hela dieten bör följas ingående som en levnadsstil. Produkter som bör undvikas under dagtid är utspädd fruktjuice, torkad frukt, ris och potatis, livsmedel med hög andel kolhydrater, arrowrotmjöl samt blandningar av nötter och frön. Drycker som förespråkas för den så kallades stenåldersdieten är vatten och örtte.

Stenåldersdieten tar avstånd från dieter som innehåller höga volymer av socker, eftersom det påverkar leverns produktion av insulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *