Jag gör en paus bland mina videorecept (hittar så sjukt mycket) då jag idag kör 5:2-dieten. Eller kör man inte 5:2-dieten per definition varje dag? Det är kanske inte så konstigt att man får cravings på sötsaker och mat när man fastar men nåt som jag märkt är att jag får dille på att göra mat de dagar jag fastar. Mat som jag inte äter.
Just nu är jag tex helt insnöad på att koka sylt. Jag har hunnit med tre stora batchar med plommonsylt och päronsylt. Plommonsylten gör jag jag med kanel vilket är en underbar matchning. Päronsylten gjorde jag med ingefära. Det blev inte lika gott och betydligt längre tid att koka än plommonsylten.
Kör man inte 5:2-dieten, per definition, varje dag?
Sylten avnjuter jag sedan med lite mögelost och/eller med en rostad macka…ja, alltså de dagar jag kör 5-delen av min 5:2-diet alltså.
I övrigt finns här i Finland grymt goda fryssoppor. Soppor man kan snabbt tina upp och som är på 200-300 kcal per portion. Grymt gott om man har i lite chilisås…och har fastat hela dagen också 🙂